romman, raczej pomiędzy 25 a 27kkm. W instrukcji obsługi masz napisane którym przyciskiem i jak długo przytrzymać aby wyświetliły się km do przeglądu i czas.
Re: po jakim czasie/przebiegu odwiedziliście serwis?
Zamieszczone przez romman
Witam,
Mam O1 BFQ i przymierzałem się do przeglądu przy 15kkm, ale okazało się, że mam przeglądy co dwa lata lub zgodnie ze wskazaniem.
Po jakim przebiegu spodziewać się konieczności wizyty w serwisie? 15, 20 tys?
A nie masz czasem gazu? Ja dostalem list z ASO, ze w zwiazku z instalacja nie moge
kierowac sie wskazaniami samochodu tylko musze przejsc na stale okresy co 15 tys.
A nie masz czasem gazu? Ja dostalem list z ASO, ze w zwiazku z instalacja nie moge
kierowac sie wskazaniami samochodu tylko musze przejsc na stale okresy co 15 tys.
czy są jakieś techniczne przesłanki żeby w przypadku LPG robić przeglądy częściej?
Mam O1 z instalacją gazową i już na początku miałem zaznaczone że przeglądy będą co 15 kkm lub 1 rok. Zobacz książeczkę serwisową od gazu tam masz zaznaczone co ile masz przegląd. Jeśli tego nie będziesz się trzymał możesz stracić samą gwarancję na gaz.
czy są jakieś techniczne przesłanki żeby w przypadku LPG robić przeglądy częściej?
W liscie bylo napisane o wyzszej temperaturze spalania natomiast ZTCW renault
nie zmniejsza okresow miedzyprzegladowych dla samochodow z instalacja i jest
to w tym przypadku 30 tys a wiec wiecej niz zmienne okresy w skodzie
Komentarz